Ergonomiska hjälpmedel och kontorsutrustning till laboratorium

Hygienisk kontorsutrustning för laboratorium

En av de viktigaste aspekterna av laboratoriehygien är handtvätt, men det krävs ibland även laboratoriums kontorsutrustning som exempelvis laboratorium tangentbord och rent medicinska tangentbord. Men det kan även vara speciella tandläkare tangentbord som skapar en annan typ av hygien kring användningen jämfört med vanliga standardprodukter.

Ett vanligt tangentbord kan också slitas snabbare då det behöver spritas av oftare och det används även på ett helt annat sätt i laboratorier eller medicinska miljöer, vilket är bra att tänka på. Det gäller lika med speciella laboratorium stolar och annan cleenroom tangentbord eller cleenroom mattor, idag behöver vi inte kompromissa med att välja en standardiserad kontorsprodukt där du har höga hygienkrav.

Se över ergonomin när du kompletterar ditt laboratoriums kontorsutrustning

Det är lätt att se bort ergonomin när man tittar på hygienisk utrustning. Laboratorieprodukterna som ergonomiska laboratoriestolar samt medicinska-, tandläkare tangentbord tillhör den normala arbetsmiljön. Det är en arbetsplats där man arbetar flertalet timmar på samma station, därför har kraven på ergonomi ökat.

Som arbetsgivare kommer du därför behöva se till så din personal får rätt träning i hur dem arbetar ergonomiskt på sin arbetsplats och du bör alltid underlätta så att det går att både sitta och stå vid skrivbordet, valfritt under hela arbetspasset och därför kan det behövas en speciell arbetsplatsmatta som avlastar fötterna. Genom att välja en leverantör som har hela bredden av ergonomiska produkter för laboratoriebruk, samt medicinskt bruk, så kommer det lättare gå att skapa en väldigt bra arbetsmiljö.

Ergonomiska hjälpmedel för alla typer av arbetsplatser

Användning av ergonomi i laboratoriemiljön är viktigt för att upprätthålla ett hälsosamt och säkert arbetsområde. Genom att följa riktlinjerna för korrekt ergonomisk positionering kan laboratoriearbetarna minska risken för att drabbas av skador på rörelseapparaten. Särskilt en korrekt hållning vid arbete på ett laboratorietangentbord, vid en arbetsstation eller vid laboratoriearbete kan bidra till att förebygga problem som karpaltunnelsyndrom och ryggsmärtor lättare undvikas.

Det är också viktigt att ta regelbundna pauser under längre perioder av laboratoriearbete för att röra på sig och sträcka på sig. Detta kan bidra till att minska tröttheten och förbättra den allmänna produktiviteten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *