Förråd, friggebodar, redskapsbodar och Attefallshus till din tomt, att hyra ut eller hemestra i

Bättre ekonomi: Läge att bygga Attefallshus

Tycker du att omkostnaderna för huset börjar bli för dyra, bör du fundera på ett Attefallshus som du kan hyra ut. Har du tänkt att hyra ut ett rum i huset eller någon del för att skapa lite utrymme i din ekonomi till annat. Men det stannar oftast där i tanken. Att dela bostad med andra kräver en hel del av dig och är det inte separata ingångar kan vara lite svårt över tid.

Att istället bygga ett Attefallshus och kunna nyttja en del av tomten till att hyra ut ett extra boende. Det kräver betydligt mindre från dig. Bor du till och med i en studentstad eller turiststad så kan du även hyra ut bara när det passar dig. Kanske hyra till studenter under terminerna och sedan till turister på sommaren.

Detta kan även vara fördelaktigt om du själv vill nyttja Attefallshuset till något annat under lågsäsong. Är det en välbesökt ort så kommer investeringen löna sig relativt fort och du kan få över pengar även till utgifterna för ditt vanliga boende.

Om du själv behöver nytta Attefallshuset som hemmakontor eller konstnärsstudio. Då kan det kanske räcka med att bygga till med en friggebod, där du kan utöva din hobby eller kontorsarbete när Attefallsstugan är uthyrd. I det flesta fall får du ha både en friggebod och ett Attefallshus på tomten utan bygglov. Totalt sätt så kommer det ändå vara mer lönsamt än att bygga till eller bygga om huset för att få till en bra lösning som fungerar att hyra ut.

Många användningsområden för ett Attefallshus

När du tänker på en vind kan du föreställa dig ett dammigt gammalt utrymme där du förvarar semesterdekorationer och kläder utanför säsongen. Då kanske det känns lockande att hyra ut denna. Det kan krävas både bygglov samt att det kommer kräva en hel del renovering och kompletterande av byggnaden. Det kan dock vara onödigt komplicerat, i många fall lönar det sig även att bygga ett Attefallshus eller en friggebod på tomten, och behöver du förvaring så kan du komplettera med ett vanligt förråd.

Ekonomiskt fördelaktigt att bygga ett Attefallshus

Tänk dig att ha ett mysigt gästhus på din tomt, när vänner och familj kommer på besök. Med ett Attefallshus från exempelvis vibostugan.se kan den drömmen bli verklighet. Du kan komplettera ett Attefallshus med alla tänkbara bekvämligheter som dem kan behöva.

Bara vetskapen om att det finns ett litet semesterhus på tomten, som även du kan använda för små egna weekends. Kan säkerligen göra att det inte känns lika akut med en semester utomlands, eller att ge sig iväg på andra äventyr. Vill du bara få lite avkoppling från husets alla bestyr så kan ett Attefallshus vara en enormt mysig stuglösning på nära håll.

Det kan vara ett smidigt sätt att skapa en liten oas som inte kostar så mycket att bege sig till. Det går även att inreda ditt Attefallshus med en spaavdelning så blir detta än mer givande och installera en skön bastu. På så sätt kan du tillbringa en kväll ute vid ditt Attefallshus istället för att lägga tid i bilen på en weekendresa till ett spa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *