Släpringsdonen, för kraftfull elöverföring

Släpringsdonen kan komma med upp till 100 poloer och i olika storlekar från 30 mm. De kan hantera elströmmar upp till 1200A och spänningar upp till 24 kV. Dessa produkter erbjuds i förpackade och icke-förpackade form. Höljet har en rad olika utföranden, som resistent plast, rostfritt eller galvaniserat stål, vilket innebär att släpringsdonen kan användas i farliga miljöer utan att kompromissa med säkerheten.

Släpringsdonen har en rad olika användningsområden. Den kan användas i allt från vattenreningsverk, karuseller, kranar eller till exempel teaterscener. Släpringsdonen eller släpringen är en elektrisk komponent som används för elektrisk transmission mellan två roterande delar. Släpringsdonen är även en förekommande del i till exempel växelströmsystem, Släpringar är då gjorda av en rund krets eller remsa av ledande material fäst vid en axel. Det ledande materialet är isolerat från axeln. Ledarna är anslutna till glidringar på roterande delar inuti systemet, såsom generatorrotorer. En fast borste eller fasta ledare dras mot ringen och transporterar elektriciteten eller signaler mellan de interna och externa statiska delarna, till exempel till den stillastående delen i den elektriska maskinen eller generatorn.

METS

Med över 50 års erfarenhet i elbranschen och samarbete med många olika leverantörer hjälper de dig skräddarsy din lösning med hög kvalitet, driftsstabilitet och allt till ett konkurrenskraftigt pris. METS har har inte bara släpringsdoner som nämns här, de har olika produkter inom elbranschen som till exempel CEE-doner, kabelvindor, maskinkablar, olika typer av plattkabel och mycket mer.

CEE-don

En CEE-don är då en annan typ av anslutning för starkström. CEE-donen används då för exempelvis verkstadsmaskiner, huvudsyftet med denna don eller anslutning är att du enkelt ska kunna koppla in eller koppla bort maskiner som använder sig av starkström utan att behöva oroa dig för till exempel kortslutningar i maskinen eller uttaget, eller till och med strömavbrott. CEE-donen kommer i allt från anslutningar med 1-fas ända upp till 3-fas anslutningar. I och med att anslutningen använder sig av starkström är användningsområdet oftast inom industrimiljöer, men man kan även påträffa de i vissa privata maskiner som exempelvis husvagnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *