Bilden visar en man i ett växthus av trä. Det finns även olika tunnelväxthus och bågväxthus med polykarbonatskivor.

Olika typer av växthus och alla deras praktiska fördelar

Vill du bygga ett växthus på din bakgård? Med rätt verktyg och material kan du skapa ett vackert, funktionellt utrymme som hjälper dig att odla blommor och grönsaker året runt. Men innan du börjar bygga är det viktigt att förstå de olika typerna av växthus som finns tillgängliga och vilka fördelar varje typ har att erbjuda.

Växthus i trä som ger en varm och mysig ton i din trädgård

Trä är ett utmärkt material för att bygga växthus eftersom det är lätt men ändå starkt. Träväxthus ger ett attraktivt hem för dina växter samtidigt som de ger en utmärkt isolering mot väder och vind. Denna typ av växthus är också lätt att montera och kan anpassas med saker som bänkar, hyllor och ventilationssystem. Med ett vackert växthus i trä får du även ett mysigt uterum som du kan njuta av under en längre del av säsongen.

Tunnelväxthus och bågväxthus, när du vill odla mycket på liten yta

Tunnelväxthus liknar träväxthus men har en böjd plasttäckning av polykarbonatskivor som plasttak till växthus, över ett snyggt böjt metallstöd. De är idealiska för odlare som vill ha ett ekonomiskt alternativ som är lätt att sätta upp på kort tid. Den böjda formen ger större odlingsyta än andra typer av växthus samtidigt som den ger ett överlägset skydd mot regn och vind.

Ett bågformat växthus erbjuder ett unikt utseende som ger visuellt intresse till din trädgård samtidigt som det ger gott om odlingsutrymme. Dessa växthus har vanligtvis kanalplast av polykarbonatskivor som täcker starka metallramar, vilket gör dem mycket hållbara och väderbeständiga.

Det finns även speciella bågväxthus, som är perfekta för dem som vill ha bekvämligheten av en enkel installation. Som samtidigt erbjuder dig lite extra utrymme för växter eller blommor. Vilket görs möjligt på grund av bågväxthusets praktiska utformning.

Kanalplasttak av polykarbonatskivor till uterum och altantak

Polykarbonatplastt är ett annat populärt val för både växthus och vinterträdgårdar men även till altan tak och uterumstak. Denna typ av plasttak erbjuder överlägsen isolering mot väderförhållanden samtidigt som den släpper in mycket naturligt ljus i konstruktionen.

Polykarbonatplast är också mycket hållbar, vilket gör den perfekt för områden som upplever kraftiga regn eller starka vindar under hela året. Kanalplasttak är ett praktiskt takalternativ som tål kraftigt regn och snötyngd. Därför används kanalplasttak som väggar och takt till växthus och vinterträdgårdar.

Dessa kanalplasttak ger ett överlägset skydd mot vattenskador samtidigt som de fortfarande släpper in mycket naturligt ljus i konstruktionen genom sina klara polykarbonatskivor, vilket gör dem idealiska för flertalet olika klimat och platser.

När du planerar ditt nya växthus finns det många alternativ tillgängliga beroende på vilken design du föredrar. Du kanske mer letar efter ett stort växhus som ger skydd du behöver mot hårda väderförhållanden som kraftiga regn eller starka vindar.

Oavsett om du väljer en träram med glasskivor i form av ett växthus i trä, eller ett tunnelväxthus, med polykarbonatskivor och kanalplast. Vad du än väljer i form av design och stil så kommer investeringen i ett kvalitetsväxthus att ge dig många år av trädgårdsglädje framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *