Tips för att skapa en fantastisk barinredning

Att ha en egen bar hemma är en dröm för många, och det är inte svårt att förstå varför. Det är en utmärkt plats för avkoppling, umgänge med vänner och familj eller bara för att njuta av en god dryck efter en lång arbetsdag. Men för att skapa den perfekta atmosfären behöver du tänka på inte bara dryckerna, utan också på själva inredningen. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några tips som kan hjälpa dig att skapa en fantastisk barinredning hemma.

Skapa en lämplig plats för att bygga din bar

Om du har tillräckligt med utrymme kan du välja ett eget rum, annars kan du välja en hörnplats i din vardagsrum eller matrum. Att installera en bänkskiva gör det lättare att servera drycker, men det är inte ett måste. Se bara till att din bar är placerad på ett ställe där det finns gott om utrymme för att servera och att dina gäster kan röra sig fritt runt baren.

Välj rätt belysning

Belysningen kan verkligen förbättra din barinredning. Du kan välja hängande lampor ovanför baren för att skapa en mer intim stämning, eller spotlights som riktas mot de olika flaskorna för att ge extra liv åt din samling. Se bara till att ljuset inte är för starkt eller för svagt så att det påverkar stämningen i rummet.

Skapa en samling av dekorationer

En fantastisk barinredning handlar också om att skapa en stämning. Du kan dekorera din bar med saker som akvarium, affischer, glasburkar med färgglada tuggummi eller godisar, roliga skyltar, vintageflaskor och mer. Se bara till att de följer samma tema och stil, så det inte känns rörigt.

Investera i rätt glas, verktyg och tillbehör

För en perfekt barupplevelse hemma bör du ha glas som är lämpliga för olika typer av drycker, väl valda tillbehör som shakers, måttsked eller -koppar, tången och en citruspress. Utöver det kan du också ha några personliga tillbehör som en delikatesskorg eller en egen cocktail skäl. Kolla in Bargrossisten om du hittar någonting som kommer passa in i din bar.

Att skapa en fantastisk barinredning hemma kan verka överväldigande, men med några enkla steg kan du skapa en faktiskt tilltalande och professionell barutrustning. Tänk på praktiska aspekter samtidigt som du försöker upprätthålla en känsla av sammanhang mellan de olika objekten och detaljerna i rummet. Följ våra tips och skapa ditt eget spektakulära barhörn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *