Skillnaden mellan USB-C-kablar och Thunderbolt-kablar

Känner du till skillnaden mellan USB-C-kablar och Thunderbolt-kablar? Om inte är du inte ensam. Många människor känner inte till skillnaden, men det är en viktig skillnad att göra. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera skillnaderna mellan dessa två typer av kablar och hjälpa dig att avgöra vilken som är rätt för dig.

USB-C-kablar är den senaste typen av USB-kabel. De är mindre och mer mångsidiga än äldre USB-kablar. USB-C-kablar kan användas för en mängd olika ändamål, bland annat för att ladda enheter, överföra data och ansluta till externa skärmar. Thunderbolt-kablar kan också göra dessa saker, men de erbjuder ytterligare funktioner som gör dem idealiska för vissa situationer.

Thunderbolt kablar är snabbare än USB-C kablar och kan ge upp till 40 Gbps dataöverföringshastighet. De stöder också högre upplösningar och uppdateringsfrekvenser för externa skärmar. Om du behöver den snabbast möjliga anslutningen eller planerar att använda en extern skärm med din enhet är en Thunderbolt-kabel det rätta valet.

Så vilken typ av kabel ska du använda?

Det svaret beror på dina behov. Om du behöver en snabb anslutning eller planerar att använda en extern skärm ska du välja Thunderbolt. Om du bara behöver en standardkabel för laddning eller dataöverföring fungerar USB-C utmärkt. Du hittar båda typer av kablar på Nördic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *