Stabila optiska nätverksanslutningar med PAM4 och OSFP

Skapa stabilare nätverksanslutningar med optical fiber

En vanlig fiberoptisk kabel består av glas- eller plaststrängar som används för att överföra data. Den vanliga fiberns kärna är omgiven av ett beklädnadslager. Detta är utformat för att reflektera ljuset tillbaka in i kärnan så att det kan överföras över långa avstånd utan dämpning. Darkfiber är en optisk fiberkabel som har installerats men som för närvarande inte används.

Den kan hyras av telekommunikationsföretag och användas för att skapa tillförlitliga nätverksförbindelser med hög hastighet. Det finns flera fördelar med att använda svartfiber för dina nätverksanslutningsbehov. En av de största fördelarna är att den ger en mycket stabilare anslutning än vanlig fiberoptisk kabel.

Vad påverkar stabiliteten på en optisk kabel och vad används dark fiber till

Det finns ett antal faktorer som kan påverka stabiliteten i din nätverksanslutning, bland annat vilken typ av kabel du använder. Dark fiber är ett särskilt bra alternativ för att skapa stabila anslutningar i ett fiber optiskt nätverk, eftersom den inte är känslig för störningar på samma sätt som vanliga fiberkablar. En av alla fördelarna med dark- eller mörkfiber är att den inte använder några aktiva komponenter, vilket innebär att det inte finns någon risk för signalförsämring med tiden som skulle kunna ske med annan typ av anslutning.

Hur fungerar PAM4 och en OSDF transceiver

Det finns olika typer av mörk fiber det som dagligen brukar kallas för dark fiber och som är en lösning i ett så kallat fiber optic network. PAM4 används för höga anslutningshastigheter som 200G och 400G. PAM står för Pulse Amplitude Modulation och är med PAM 4 menas den fjärde nivån av detta. I sammanhanget kan du titta på Wavelenght-division multiplexing som oftast förkortas WDM, och är en multiplexteknik för att skicka multipla individuella ljusvågor. Det finns flera olika OSDF optical transceivers, som är en ny sorts formfactor som har 8 höghastighets koppling som klarar 50G styck vilket ger ca 400Gbps men det finns även XFP transceiver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *